U puntarskim restoranima i konobama možete si priuštiti doživljaj primorskog kraja i mediteranske kuhinje.

Stanovnici otoka Krka stoljećima uzgajaju ovce i majstori su u pravljenju sira s kojim se započinje ili završava obrok, a krčka janjetina poznati je hrvatski proizvod jer ovce ovdje žive na otvorenom i pasu raznoliko začinsko bilje. Gulaš od janjetine sa šurlicama na Krku je zakon. Šurlice su domaća tjestenina slična makaronima koju mijese domaćice. Poslužuju se i s kokošjim mesom u umaku, gljivama, plodovima mora, sirom. Nekad je servirana samo za blagdane, a danas u svakodnevnoj gastronomskoj ponudi. Zatim tu je i domaći pršut koji se servira s pogačom i nekoliko maslina.

Svježi plodovi mora – kvarnerski škampi i riba – pripremaju se na starinski način, obogaćeni lovorom i ružmarinom te čuvenim puntarskim maslinovim uljem. Ne zaboravite da ste na otoku i da su domaćini iskonski ribari. Treba naglasiti da se i povrće uzgoja u malim obiteljskim vrtovima, pa blitva, bob i drugo povrće imaju svoj pravi okus.

Uz sva ova jela bit će vam poslužena izvrsna krčka ili hrvatska vina te niz domaćih rakija kao što su loza, medica, travarica, smokovača ili biska. Dobar tek!!!

Informacije

KAMP MASLINIK , obrt za ugostiteljstvo, vl. Zlatko Dokić, Punat, Nikole Tesle 1, OIB:61846675992

Kontakt informacije

E-mail: booking@kamp-maslinik.hr
Telefon: +385919466005
Web: www.kamp-maslinik.hr

Mapa

Kako do nas

Design and hosting by ppp-marketing