• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Čarobna povijest, prirodne ljepote i atrakcije
Otok Krk i grad Krk nude vam brojne prirodne i povijesne znamenitosti na dlanu. Srednjovjekovnim gradom Krkom dominira predivna katedrala koja s Frankopanskim kaštelom čini najpoznatiji motiv grada. Uz brojne povijesne znamenitosti, tu su prirodne ljepote Krka kao i čaroban morski svijet koji možete otkriti u čak tri akvarija.
Položaj
Otok Krk je smješten u sjevernom dijelu Hrvatske u Kvarnerskom zaljevu i jedinstven je po mnogim karakteristikama. Ima raznolik reljef pa time pruža mogućnosti za aktivan odmor, kao i za opuštajući odmor uz kristalno čisto more.
To je otok bogate mediteranske vegetacije i mediteranske klime uz duga i topla ljeta i blage zime. Spomenimo kako otok Krk spada u najsunčanije dijelove Europe s 2500 čak sunčanih sati godišnje!
Svojim položajem otok Krk je najbliži srednjoj Europi, a samo 40 kilometara je udaljen od Rijeke odakle dnevno polaze vlakovi za brojne europske metropole. Povezan je s kopnom Krčkim mostom koji je izgrađen 1980. godine i zračnom lukom u Omišlju. Po svemu, otok Krk predstavlja jedinstveno turističko odredište do kojeg se brzo stiže iz svih smjerova.
Što vidjeti na otoku Krku
Krk je grad bogate kulturno-povijesne baštine, a zahvaljujući svom položaju, izvrsna je polazna točka za posjet brojnim atrakcijama otoka Krka.
Na otoku možete vidjeti ostatke ranokršćanske bazilike iz 5. stoljeća i rimskog municipija. Tu je i očuvana srednjovjekovna jezgra grada Krka, samostan franjevaca iz 1480. godine, kao i brojne druge građevine koje odaju krčku bogatu povijest. Možda najvrjedniji povijesni artefakt je Bašćanska ploča u Jurandvoru. Ploča iz 1100. godine je pisana glagoljicom i pravi je spomenik hrvatske pismenosti.
Posjetite i jedinstvenu špilju Biserujku i uživajte u čarobnom bogatstvu špiljskih ukrasa ili otkrijte harmoniju ljekovitog blata u uvali Klimno. U tri akvarija upoznajte čarobni morski svijet…
Što raditi na otoku Krku
Zahvaljujući svom položaju Krk nudi brojne mogućnosti za aktivan i sadržajan odmor. Iz grada Krka u okolicu vode brojne pješačke i biciklističke staze koje se otokom protežu u dužini od 300 kilometara, a izletnički brodovi svakodnevno kreću na izlete do obližnjih otoka i udaljenijih plaža.
U blizini se nalazi Ski-lift Dunat, atraktivna žičara za skijanje na vodi, a od ostalih sportova na vodi možete se odlučiti za ronjenje, jedrenje, windsurfing. Ako vam to nije dosta, možete iznajmiti čamac, gliser ili sandolinu.

Informacije

KAMP MASLINIK , obrt za ugostiteljstvo, vl. Zlatko Dokić, Punat, Nikole Tesle 1, OIB:61846675992

Kontakt informacije

E-mail: booking@kamp-maslinik.hr
Telefon: +385919466005
Web: www.kamp-maslinik.hr

Mapa

Kako do nas

Design and hosting by ppp-marketing